logo vvsdepån

Mitt Varukorg

My Cart

Pressmaskiner

Pressmaskiner är det smidigast och enklaste verktyget man kan använda för att klämma ihop två rör, istället för att behöva svetsa eller löda. Att använda sig av det traditionella sättet som är att löda eller svetsa kan bli farligare och tidskrävande. 

Det som ställer till ibland att använda pressmaskin är att det är dyrt. Därför är det bättre att hyra pressmaskin under perioden som den ska användas, det blir billigare och smidigare. Du kan enkelt hyra via oss då vi har olika varianter beroende på det du behöver. Se alla pressmaskiner !

pressmaskin

Pressbackar, Presslingor & Mellanbackar

Beroende på det som behöver göras finns det olika profiler samt dimensioner när det gäller pressbackar, presslingor och mellanbackar. Du behöver inte oroa dig över något när du hyr din pressmaskin från oss, vi ser till så att du har med dig allt du behöver till det jobbet du vill använda pressmaskinen till. Vi är experter inom VVS branschen så du kan berätta det du ska göra så ser vi till så att du hyr endast det du behöver.

Fördelar med pressmaskin

Att använda traditionella metoder inom VVS som det är svets samt lödning kan man öka brandrisker. Spara tid och energi genom att använda en pressmaskin som enkelt kan pressa ihop rör på sekunder. 

Så använder man pressmaskin

Ibland kan man fråga sig, hur använder man en pressmaskin? Då behöver man bara läsa igenom dessa 3 enkla steg så kan du redan efter använda en pressmaskin på ett korrekt sätt.

  1. Börja med att kapa samt brotscha röret, röret måste bli rent och fint snitt som det går. 
  2. Sätt trä på kopplingen samt markera insticksdjupet. 
  3. Sätta pressbacken över kopplingen och starta pressmaskinen för att börja pressa. 

Vanliga Frågor

De mest rekommenderade pressmaskin är främst Klauke, Novopress samt Milwaukee som går att använda enklast och smidigast. 

En pressmaskin kostar mellan 13 000 kr upp till 25 000 kr. Sedan måste man köpa olika pressbackar, presslingor eller mellanbackar. Därför rekommenderar vi att du hyr pressmaskin istället för att köpa. Då hyr du endast under den tiden du kommer använda, billigt och smidigt. Här finner du olika varianter av pressmaskiner som du kan hyra. Till pressmaskiner